9000030014 |
Explora els bolets |
2017-2018 |
Curs. Secundària en general |
|
|
|
28/10/2017 - 26/11/2017 (30 hores) de 9:00h a 20:00h |
|
Pavelló de Suècia |
|
Carrer de la Sardana, 24 (Berga) (Berga)  |
|
|
Format |
Presencial |
Organització |
ICE de la Universitat Politècnica de Catalunya
|
| |
|
|
| |
Inscripció |
12/09/2017 - 26/09/2017 |
|
|
Cost matrícula (Euros) |
45
|
| |
Descripció i Metodologia: |
Els nostres boscos es recobreixen de bolets a la tardor. El Berguedà és ben conegut per aquest fenomen. Aquest curs pretén introduir coneixements sobre aquest producte que ens ofereix la natura. Es podran explorar els bolets des de diferents punts de vista, com per exemple: el seu reconeixement micològic, la seva bellesa fotogràfica, el seu aprofitament alimentari i el seu risc toxicològic.
Metodologia:
• Classes teòriques i Sessions de camp.
Pla de treball:
Sessions presencials
Dia 28 d’octubre:
• 09:00 a 14:00 h: Visita als boscos de les rodalies de Berga
• 15:30 h a 20:00 h: Micologia: classificació de bolets – Taller identificació de bolets
Dia 11 de novembre:
• 09:00 a 14:00 h: Visita a les empreses alimentàries Monbolet i Casabella Natura i al museu d’Art del bolet de Catalunya
• 15:30 h a 20:00 h: Toxicologia dels bolets – Gastronomia amb bolets
i conferència sobre la Micologia a Catalunya
Treball no presencial
Del 13-11-17 al 26-11-17: Campus digital Atenea de la UPC
El preu del curs és de 45€.
Després de rebre l’acceptació de la sol•licitud d’inscripció, cal efectuar el pagament al número de compte ES74 2100 0655 7402 00310452, tot indicant “nom i cognoms + EXPLORA bolets”.
Heu d’enviar el comprovant de pagament a l’adreça: exploratori@exploratori.org
|
| |
Objectius |
• Proporcionar eines al professorat de secundària, mitjançant les sessions formatives de caire teòrico-pràctic, amb especial èmfasi en les visites.
• Facilitar idees per a la realització de Treballs de Recerca de Batxillerat.
|
| |
Continguts |
Aproximació a la Micologia: classificació de bolets
Toxicitat dels bolets
Els bolets com a recurs alimentari i gastronòmic
Visites: Boscos de les rodalies de Berga; Museu d’Art del Bolet de Catalunya a Montmajor; empreses alimentàries Monbolet i Casabella Natura
Tallers: Classificació i identificació de bolets; Interpretació cartogràfica de mapes
|
| |
Observacions |
informació detallada
|
| |
Formador/a |
Dolors Grau Vilalta i Imma Torra Bitlloch, professores Dept. d'Enginyeria Minera, Industrial i TIC
|
| |
Avaluació |
Realització i lliurament del treball a través el Campus Virtual Atenea.
|
| |
Requisits de certificació |
Assistència mínima del 80% a les sessions presencials i a l’avaluació positiva dels treballs proposats pels formadors.
|
| |
Persones destinatàries |
Professorat de secundària en general.
|
| |
E-mail |
jordi.bofill-puig@upc.edu
|
| |
|
|
Calendari |
Sessió 1 |
dissabte |
28/10/2017 |
0900 |
2000 |
Sessió 2 |
dissabte |
11/11/2017 |
0900 |
2000 |
Sessió 3 |
diumenge |
26/11/2017 |
0000 |
0000 |
|
| |