Més informació [ Detall d'activitat

 
9000030014   Explora els bolets
2017-2018   Curs. Secundària en general
  
   28/10/2017 - 26/11/2017 (30 hores) de 9:00h a 20:00h
   Pavelló de Suècia
   Carrer de la Sardana, 24 (Berga) (Berga) 
  
Format   Presencial
Organització   ICE de la Universitat Politècnica de Catalunya
  
  
  
Inscripció   12/09/2017 - 26/09/2017
  
Cost matrícula (Euros)   45
  
Descripció i   Metodologia:   Els nostres boscos es recobreixen de bolets a la tardor. El Berguedà és ben conegut per aquest fenomen. Aquest curs pretén introduir coneixements sobre aquest producte que ens ofereix la natura. Es podran explorar els bolets des de diferents punts de vista, com per exemple: el seu reconeixement micològic, la seva bellesa fotogràfica, el seu aprofitament alimentari i el seu risc toxicològic.

Metodologia:
• Classes teòriques i Sessions de camp.

Pla de treball:
Sessions presencials
Dia 28 d’octubre:
• 09:00 a 14:00 h: Visita als boscos de les rodalies de Berga
• 15:30 h a 20:00 h: Micologia: classificació de bolets – Taller identificació de bolets

Dia 11 de novembre:
• 09:00 a 14:00 h: Visita a les empreses alimentàries Monbolet i Casabella Natura i al museu d’Art del bolet de Catalunya
• 15:30 h a 20:00 h: Toxicologia dels bolets – Gastronomia amb bolets
i conferència sobre la Micologia a Catalunya

Treball no presencial
Del 13-11-17 al 26-11-17: Campus digital Atenea de la UPC



El preu del curs és de 45€.

Després de rebre l’acceptació de la sol•licitud d’inscripció, cal efectuar el pagament al número de compte ES74 2100 0655 7402 00310452, tot indicant “nom i cognoms + EXPLORA bolets”.

Heu d’enviar el comprovant de pagament a l’adreça: exploratori@exploratori.org
  
Objectius   • Proporcionar eines al professorat de secundària, mitjançant les sessions formatives de caire teòrico-pràctic, amb especial èmfasi en les visites.
• Facilitar idees per a la realització de Treballs de Recerca de Batxillerat.
  
Continguts   Aproximació a la Micologia: classificació de bolets
Toxicitat dels bolets
Els bolets com a recurs alimentari i gastronòmic

Visites: Boscos de les rodalies de Berga; Museu d’Art del Bolet de Catalunya a Montmajor; empreses alimentàries Monbolet i Casabella Natura

Tallers: Classificació i identificació de bolets; Interpretació cartogràfica de mapes
  
Observacions   informació detallada
  
Formador/a   Dolors Grau Vilalta i Imma Torra Bitlloch, professores Dept. d'Enginyeria Minera, Industrial i TIC
  
Avaluació   Realització i lliurament del treball a través el Campus Virtual Atenea.
  
Requisits de  certificació   Assistència mínima del 80% a les sessions presencials i a l’avaluació positiva dels treballs proposats pels formadors.
  
Persones  destinatàries   Professorat de secundària en general.
  
E-mail   jordi.bofill-puig@upc.edu
  
  
Calendari  
 Sessió 1   dissabte   28/10/2017   0900   2000 
 Sessió 2   dissabte   11/11/2017   0900   2000 
 Sessió 3   diumenge   26/11/2017   0000   0000 
  


Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
Pla de formació permanent